Ta strona używa plików cookies. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, w jaki sposób z nich korzystamy oraz jak je wyłączyć, kliknij [polityka cookies]. Aby ta informacja nie pojawiała się więcej kliknij [zgadzam się].
KATEGORIE
 
CENNIK
Pobierz cennik
 
NOWOŚCI
ECOBETULA – suplement diety - odporność


------------------------
Pokaż wszystkie

 
POLECAMY
 

EKSTRAKT Z ORZECHA WŁOSKIEGO I CZARNEGO 90 ml

Producent:Medi-Flowery
Magazyn:jest
Kategoria:SUPLEMENTY DIETY

Cena: 48.50 PLN




Pozostałe zdjęcia:

 
 
 
 
Poleć znajomemu
Dodaj do listy życzeń
 
 
 
 Opis towaru | Inne produkty z kategorii
 

Ekstrakt z orzecha włoskiego i czarnego

Suplement diety 90 ml


 

 Zawiera naturalne substancje czynne wzmacniające organizm i regulujące pracę układu pokarmowego.

 

Składniki: zielone owoce orzecha (Juglandis recens fructus),

spirytus rektyfikowany (zawartość etanolu max 50%), woda.

Sposób użycia: jako uzupełnienie diety dla osób dorosłych,

1 łyżeczkę (5 ml = 90 kropli) produktu rozpuścić w 100 ml wody.

Przyjmować 2 razy dziennie na 15 min przed posiłkiem.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennego spożycia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

 

Sposób przechowywania: w temperaturze pokojowej, szczelnie zamknięte,

w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.

 

Uwaga: preparat zawiera 50% etanolu.

Może osłabić zdolność kierowania pojazdami mechanicznymi i obsługę maszyn będących w ruchu.

Preparat nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży oraz matki karmiące.

 

Producent: Medi-Flowery ApS, Dania

 

Orzech włoski i czarny


Dwie odmiany z tej samej rodziny orzechowatych (Juglandaceae)

Orzech królewski (Juglans regia), w Polsce nazywany orzechem włoskim, występuje na wszystkich kontynentach.

W Danii nazywany jest orzechem zwyczajnym (Almindelig Valnød), we Włoszech - noce bianco (czyli orzech biały), w krajach anglojęzycznych znany jest pod nazwą orzecha perskiego lub angielskiego (Persian Walnut, English Walnut), w Rosji greckim, a w Niemczech nazywa się go po prostu orzechem prawdziwym (Echte Walnuss).

 W celu wyekstraktowania juglonu, który jest istotną substancją czynną, sporządza się z zielonych (niedojrzałych) owoców orzechowca nalewki.

Juglon jest organicznym związkiem chemicznym wydzielanym przez orzechowce. Jest on jednym z najsilniejszych związków antyseptycznych znanych w przyrodzie.

Stosowany jest głównie w walce z pasożytami układu pokarmowego i w leczeniu zakażeń bakteryjnych skóry oraz grzybic.

Występuje w zielonych (niedojrzałych) orzechach, liściach i korzeniach. W miarę dojrzewania owoców i wysychania liści juglon zanika w wyniku polimeryzacji.

Juglon należy do związków słabo rozpuszczalnych nawet w ciepłej wodzie, natomiast jest dobrze rozpuszczalny w alkoholu. Jednak nalewka zrobiona na czystym alkoholu (spirytusie 96%) jest bezwartościowa, bo następuje denaturacja białka, czyli zmiany w strukturze prowadzące do utraty aktywności biologicznej.

 Wyłącznie na terenie Ameryki Północnej występuje odmiana orzecha zwana orzechem czarnym (Juglans nigra), nazwa pochodząca od koloru kory drzewa. Owoce tego drzewa są nieco większe, ale nic nie wskazuje na to, że zawierają więcej juglonu niż owoce orzecha włoskiego.

 Fragment z książki Liliann Elmborg Sekrety kuracji oczyszczających

Copyright © by Liliann Elmborg


Oprogramowanie sklepu: Sklepna5.pl